... za hranice všedních dnů

Fotoaparáty na cestách

07.10.2016 20:48

Na dovolenou do zahraničí si téměř každý vozí fotoaparáty,aby zachytil co nejvíce neopakovatelných.  Často ale dochází k poškození vodou nebo pádem, ale i neopatrnou manipulací s přístrojem.

Odborníci radí

  • Fotoaparát mějte na popruhu čí řemínku, zajistí vám lepší manipulaci a stabilitu
  • Používejte ochranné pouzdro či brašnu pro uskladnění, existují i batohy pro aktivní sportovce, řada lidí nosí přístroj volně v plážové tašce, ve které ale hrozí riziko poškození pískem, mastnotou od krémů nebo rozbití při odkládání tašky
  • Za nepříznivého počasí se doporučuje výměňovat objektivy v suchu a nevystavovat fotoaparát přímo vodě nebo písku
  • Pro ochranu aparátu je pak vhodné použít ochranné pouzdro, pláštěnku nebo obal. Při výběru a používání stativu dávejte pozor na jeho převrhnutí, ke kterému může dojít upevněním zrcadlovky s dlouhým objektivem, důležité je stativ postavit stabilně s ohledem na terén

Pojištění pro všechny případy

Komplexní ochranu fototechniky nabízí speciální pojištění fotoaparátů. To nabízí široký rozsah krytí rizik, jako jsou vloupání, krádež, vandalismus, neopatrné zacházení nebo přepětí v síti. Nejčastěji se jedná o rozbití fotoaparátu pádem nebo poškození politím tekutinou.  Výhodou je, že pojištění platí v rámci celého světa a nezohledňuje amortizaci. Klient tedy v případě neopravitelného poškození obdrží voucher na nový výrobek. Vyřízení pojistné události probíhá jednoduše on-line do 7 pracovních dnů. Pojistit se dají i starší fotoaparáty a outdoorové kamery.

  • Podle  statistik si každý pátý člověk pojistí fotoaparát v hodnotě 20-30 tisíc korun.
  • Maximální limit pro pojištění přístroje je 100 tisíc korun a pro soubor fototechniky 200 tisíc korun. Pojištění lze zakoupit u  Centrum FotoŠkoda.


Zpět

Vyhledávání

E-mail: poznejterecko@centrum.cz